Podjetje s tradicijo
Prisegamo na visoko kakovost

Zalivanje vrta z avtomatiziranimi namakalnimi sistemi - namakanje v rastlinjakih

zalivanje vrta s PVC cevmi za namakanje rastlinjakov

Vrtovi tako kot zelenice in druge travnate površine potrebujejo stalno in enakomerno oskrbo z vodo. Za optimalno zalivanje vrta ob bistveno manjši porabi vode lahko poskrbimo z ustreznim namakalnim sistemom oz. zalivalnim sistemom. Namakalni sistemi namreč dovajajo le toliko vode, kolikor je rastline potrebujejo.

Pri tem gre najpogosteje za avtomatiziran namakalni sistem namakanja v rastlinjakih, ki je priključen na krmilno napravo, ta pa omogoča nastavitev intervala in časa namakanja za vsako posamezno vejo sistema. Krmilniki bodo skupaj z elektromagnetnimi ventili poskrbeli, da boste imeli popoln nadzor nad zalivanjem vašega vrta ali vaše zelenice, kjerkoli že ste in kadarkoli želite. Še posebej pa samodejno zalivanje pride prav, kadar ste na dopustu. Cevi za namakanje in razpršilci oziroma šobe so namreč skriti pod zemljo. Ko pride čas za zalivanje vašega vrta, zalivalnik čudežno izskoči in zalije površino, nato pa se vrne v zemljo. Z namakanjem v rastlinjakih lahko optimalno vzdržujemo vrtne površine, hkrati pa varčujemo z vse bolj dragoceno namakalno vodo.

 

Prilagoditev namakalnega sistema za optimalno zalivanje vrta 

Pomembno je vedeti, da bo namakalni sistem oz zalivalni sistem svojo nalogo učinkovito opravljal le tedaj, ko bo prilagojen vašemu vrtu, značilnostim terena in rastlinstva v njem. Na vrtu se namreč poleg zelenice in zelenjavnega vrta lahko nahajajo tudi sadovnjak, cvetlični nasad in rastline v loncih. Ker zelenice ne moremo zalivati z enakimi količinami kakor vrtnine ali rože, je vrt najbolje razdeliti v različne cone, na katerih se uporabljajo različni režimi zalivanja. Kapljično zalivanje vrta na primer najbolje poskrbi za zalivanje rastlin na vrtu, saj s pomočjo cevi za kapljično namakanje na dokaj enostaven način oskrbi korenine vsake rastline z ravno pravo količino vode.

 

Kapljično zalivanje vrta s PVC cevmi je najbolj učinkovito in varčno

Kapljično zalivanje vrta je najbolj varčen in učinkovit namakalni sistem oz. zalivalni sistem namakanja v rastlinjakih, saj poskrbi, da vsaka rastlina dobi ravno pravšnjo količino vode. Sistem namakanja v rastlinjakih vsebuje črpalko, filter vode, primarni vod z odcepi in ventili za vsako gredo ter PVC cev za kapljično namakanje. S pomočjo PVC cevi za kapljično namakanje so tla zalita enakomerno, kapljično zalivanje vrta pa preprečuje tudi prekomerno izhlapevanje, pronicanje ali odtekanje dragocene vode. Kapljični namakalni sistem za vrt uporabimo za zalivanje cvetličnih in zelenjavnih gred, rastlinjakov, visečih košar in lončnic, pa tudi daljših vrst žive meje ali grmovja.

 

PVC cevi za namakanje v rastlinjakih

 

Prihranite čas in vodo in za zalivanje vašega vrta izberite kapljični namakalni sistem preko cevi za namakanje. Obiščite nas, saj namakanje v rastlinjakih naredimo enostavno!