Podjetje s tradicijo
Prisegamo na visoko kakovost

Zalivanje vrta v času suše ključno za dober pridelek

Zalivanje vrta je eno od stalnih vrtičkarskih opravil. Ni ga pametnega vrtičkarja, ki bi zanemaril zalivanje, saj vsak dobro ve, da bo pridelek slabši ali pa ga sploh ne bo, če bo opustil zalivanje. Res pa je, da je včasih zalivanje vrta neprijetno opravilo, zato si ga lahko poenostavimo. To najlaže naredimo, če si omislimo zalivalni sistem.

 

Zalivanje vrta je lahko opravilo, če imamo zalivalni sistem

Razne oblike zalivalnih sistemov lahko znatno olajšajo zalivanje vrta: nič več neskončnega stanja ob gredi in pršenja z zalivalno cevjo. Ena najbolj enostavnih oblik je kapljično zalivanje.

 

Polikarbonatna kritina je najboljša zaščita proti toči

Če je dežja dovolj zalivanje vrta ni potrebno. Res pa je, da poleti ob silovitih padavinah pade tudi toča. Če želite zaščititi vrtnine, to lahko storite tako, da uporabite mreže, ki so protitočne. Druga možnost pa je, da postavite rastlinjak. Polikarbonatna kritina iz Lexana je najboljša zaščita proti toči, saj so polikarbonatne plošče zelo elastične, torej jih toča ne razbije.

 

Polikarbonatna kritina je zaščita proti toči, ki traja

Res je, da mreže, ki so protitočne zdržijo desetletja. Toda, če imate rastlinjak iz polikarbonatne kritine, je to gotovo bolje. Zaščita proti toči ni edino, kar pridobite, saj je polikarbonatna kritina tudi močno toplotno izolativna, tako da je morebitno ogrevanje rastlinjaka bolj učinkovito. Poleg tega je polikarbonatna kritina ognjevarna in odlično prepušča svetlobo. Zaščita proti toči deluje po principu oddrsavanja: ker je polikarbonatna kritina postavljena v velikem naklonu, toča, ki pade, enostavno oddrsi. Vrtnine so tudi zelo dobro zaščitene pred soncem, saj imajo rastlinjaki narejeni iz polikarbonatne kritine oboje stransko UV zaščito. Če se malo pošalimo, bi lahko rekli, da UV sevanje ne more ne ven, ne noter. Zalivanje vrta, ki ga skriva rastlinjak, je najbolj enostavno urediti s kapljičnim zalivanjem, saj res nima smisla, da bi v rastlinjak nosili nepregledne količine vode v zalivalkah.

 

Zalivanje vrta in rastlinjaka