Podjetje s tradicijo
Prisegamo na visoko kakovost

Ogrevanje rastlinjaka je treba dobro premisliti

Ogrevanje rastlinjaka je vprašanje, na katerega odgovor ni nikoli enostaven. Izdelava rastlinjaka je gotovo smiselna, saj se investicija slej ko prej povrne. Ogrevanje rastlinjaka – še posebej pozimi – pa je strošek, ki se veča iz dneva v dan kurilne sezone. Tako da sta cena kurjave, ki jo porabimo za ogrevanje rastlinjaka, in cena prihranka s pridelkom tisti, ki ju je potrebno pri izračunu primerjati.

 

Ogrevanje rastlinjaka je smiselno z odvečno energijo

Če imate odvečno energijo, je ogrevanje rastlinjaka gotovo smiselno. Je pa res, da se vsak vrtičkar ne more ravno pohvaliti, da ima na posestvu termalno vrtino. Zato je verjetno najbolj enostavno ogrevanje rastlinjaka z električnimi grelniki. Električni grelniki so zelo zanesljivi in učinkoviti. Dobro je, ker v ozračje ne oddajajo škodljivih hlapov. Poleti lahko z njimi rastlinjak tudi ohlajamo. Cena je odvisna od proizvajalca in tipa grelnika.

 

Cevi za rastlinjak predstavljajo temelj rastlinjaka

Izdelava vsakega rastlinjaka je individualna glede na posameznika, ki bo lastnik rastlinjaka in glede na okolje, v katerem bo rastlinjak stal. Cena rastlinjaka je seveda odvisna od velikosti, modela, itd. Vendar cena pri rastlinjaku ni nikoli ovira, saj se za vsakogar najde nekaj primernega. Cevi za rastlinjak so temelj, na katerem začnemo postavljati rastlinjak, če ste se odločili, da ne želite betonskega temelja. Cevi za rastlinjak so kvadratne oblike in so iz aluminija. Cevi za rastlinjak, ki sledijo, so lahko tudi plastične, vendar mi raje priporočamo aluminijaste cevi za rastlinjak, ker so bolj kvalitetne. Priporoča se polikarbonatna kritina rastlinjaka, saj je to najboljša zaščita proti toči. Dobro je, da v rastlinjaku napeljete kapljično namakanje, saj je kapljično namakanje, enostaven, učinkovit in cenovno ugoden sistem za zalivanje vrta. Priporočamo vam, da se oglasite pri nas, kjer vam bomo lahko pomagali z več informacijami in skupaj poiskali najboljšo in najugodnejšo rešitev za vaš rastlinjak.

 

Ogrevanje rastlinjaka - cena