Podjetje s tradicijo
Prisegamo na visoko kakovost

Namakanje v rastlinjakih – namakalni sistem.

Namakanje v rastlinjakih

Najbolj razširjeno namakanje v rastlinjakih je kapljično namakanje. V podjetju RAR rastlinjaki vam pripravimo sistem za namakanje rastlinjaka po vaši želji. V naši ponudbi je več kot le en namakalni sistem, poleg tega pa priskrbimo ves potreben material za vaš nov namakalni sistem. Izberete lahko med tremi osnovnimi sistemi za namakanje: kapljično, namakanje s pršenjem ali namakanje z meglilnikom. Namakanje v rastlinjakih je pri vzgoji rastlin pomemben faktor, zato je pomembno kakšen namakalni sistem izberete za svoj rastlinjak. Vsak namakalni sistem je lahko tudi tehnološko zelo podprt. Čas pri pridelavi je zelo pomemben in namakanje v rastlinjakih je lahko zaradi boljšega izkoristka podprto s kontrolerji.

 

Kapljično namakanje v rastlinjakih na cev ali na kapljalnik

Če izberete kapljično namakanje za namakanje vrtnin v rastlinjaku, lahko izberete sistem za kapljično namakanje na cev ali na kapljalnik. Močnejšo cev za namakanje po rastlinjaku se pritrdi na konstrukcijo, nato pa se po želji do vsake vrtnine napelje še dodatno cev za namakanje, na koncu katere se lahko pritrdi tudi kapljalnik. Sistem za kapljično namakanje pa lahko naredite tudi sami, mi pa vam le svetujemo, kako urediti namakanje v rastlinjakih. Kapljično namakanje je sicer najučinkovitejše, saj cev za namakanje pripeljemo prav do korenin.

 

Namakanje v rastlinjakih s pršenjem

Za namakanje z pršenjem potrebujete rezervoar za vodo, črpalko, ki skrbi za pritisk pri namakanju z pršenjem, zalivalne cevi in cev za namakanje s šobo. Tudi to namakanje v rastlinjakih je dokaj pogosto, vendar za svoje delovanje potrebuje več vode. Modernejši način za namakanje s pršenjem omogoča samohodni zalivalec, ki se pelje po lastni cevi, lahko pa izberete tudi namakanje s pršenjem, kjer je na koncu cevi pritrjen fiksni zalivalec. Zalivalni sistem je za namakanje v rastlinjakih pomemben, česar se pri RAR rastlinjakih zavedamo. Pomagamo vam ga nadgraditi tako, da skozi namakalni sistem dodajate vrtninam ali rastlinam potrebna gnojila in s krmilniki kontroliramo količine dodatkov, ki so specifičnega za posamezne rastlinjake.

Namakalni sistemi v rastlinjakih