Podjetje s tradicijo
Prisegamo na visoko kakovost

Kapljično zalivanje vrta – enakomerno zalite vrtnine

Kapljično zalivanje in namakanje vrtaKapljično zalivanje vrta je, ne samo najbolj enostaven način zalivanja, temveč tudi varčen. Kapljično zalivanje vrta delujejo tako, da so cevi nameščene vse do rastline ob kateri je postavljena množica šob, ki nato dovajajo vodo po kapljicah, pri čemer vsaka rastlina dobi zadostno količino vode. Tako ni nikoli strahu, da bi se, zaradi preveč razmočenih tal razvile raznorazne okužbe in bolezni, ki bi zavirale rast in razvoj rastlin oziroma vrtnin. Samodejni zalivalni sistem za kapljično zalivanje vrta je sestavljen iz kapljične cevi, črpalke in filtra za vodo, k temu pa je dodan še primarni vod z odcepi in ventili za vsako gredo. Kapljično zalivanje vrta je odličen namakalni sistem, saj preprečuje prekomerno izhlapevanje, pronicanje in odtekanje vode, obenem pa kapljično zalivanje vrta omogoča uporabniku, da z natančnim odmerjenjem za namakanje, prihrani pri količini vode in energiji za zalivanje. Kapljično zalivanje je primerno za zalivanje vrta, cvetličnih gred, rastlinjakov, lončnic ter živih mej in grmovja.

 

Kapljično namakanje – po kapljicah zalite vrtnine

V podjetju Rar vam je na voljo vsa oprema za kapljično namakanje vrtov, rastlinjakov, gred in žive meje ter različnega grmičevja. Kapljično namakanje lahko poteka po naslednjih dveh samodejnih sistemih, in sicer kapljično namakanje na cev ali na kapljalnik. Kapljično namakanje na cev deluje tako, da se cev za zalivanje na vrtu pritrdi na stabilno konstrukcijo, hkrati pa se napelje do vsake posamezne korenine rastline dodatna cev, pri čemer jo tako izdelani samodejni sistem enakomerno zaliva. Kapljično namakanje na kapljalnik pa se preprosto izdela tako, da se na cev, ki je že napeljana do rastline, zgolj pritrdi kapljalnik, ki nato rastlini enakomerno po kapljicah dovaja zadostno količino vode. Tovrstna načina namakanja omogočata, da ima rastlina vedno zadostno količino vode, pri čemer tla niso nikoli razmočena, kar bi lahko posledično botrovalo k nastanku bolezni ali okužb, saj preprečujeta prekomerno pronicanje, izhlapevanje in odtekanje vode.

 

Namakalni sistemi

Namakalni sistemi, ki so vam na voljo v podjetju Rar so odličen način za enostavno in varčno zalivanje rastlin, saj so namakalni sistemi izdelani tako, da poleg enakomerno zalitih tal in rastlin, zagotavljajo še prihranek vode in energije ter posledično denarja. Namakalni sistemi so lahko avtomatizirani tudi tako, da omogočajo poleg zalivanja še dognojevanje. Namakalni sistemi, ki jih lahko uporabljate za namakanje vrtov, rastlinjakov in gred so lahko izdelani tako, da nudijo:

  • kapljično namakanje na cev
  • kapljično namakanje na kapljalnik
  • namakanje s pršenjem
  • namakanje z meglilnikom


Vsi omenjeni namakalni sistemi pa so lahko še mehanski ali podprti s kontrolerji.