Podjetje s tradicijo
Prisegamo na visoko kakovost

Zalivalni sistemi za kapljično namakanje s PVC cevmi - namakanje v rastlinjakih

kapljično namakanje s PVC cevmiVsaka rastlina za svojo rast potrebuje vodo, v kateri so raztopljene potrebne hranilne snovi. Ker se pri gojenju rastlin v rastlinjakih ustvari posebna klima z najboljšimi možnimi pogoji, je treba poskrbeti tudi za ustrezno zalivanje. Kapljično namakanje v rastlinjakih je eden najprimernejših načinov, da rastline oskrbimo s potrebno količino vode. Kapljični namakalni sistem namreč s pomočjo cevi za namakanje v rastlinjakih omogoča natančno in učinkovito zalivanje, kar posledično pomeni boljše uspevanje rastlin. Ker je kapljično namakanje hkrati tudi nadvse enostavno, se boste izognili zapletenim namakalnim sistemom, za katere namenite veliko časa, predvsem a denarja.

 

Kapljično namakanje v rastlinjakih - sistem PVC cevi za namakanje

Kapljično namakanje je pravzaprav zelo enostaven sistem. Po PVC ceveh usmerimo vodo do številnih šob, ki so nameščene ob posameznih rastlinah. Iz njih počasi kaplja voda, ki skrbno namaka vsako rastlino. Takšen kapljični zalivalni sistem za namakanje v rastlinjakih prinaša številne prednosti, predvsem pa omogoča natančen nadzor nad tem, kako so razporejene šobe (katere rastline zalivamo) in kolikšno količino vode jim namenimo. S PVC cevmi za namakanje natančno doziramo vodo, hkrati pa prihranimo energijo in vodo. V podjetju RAR NOVI vam z veseljem svetujemo, kako namestiti sistem za kapljično namakanje in kako ga čim smotrneje uporabljati. Kapljični namakalni sistem pa ima še eno dobro stran: dodate mu lahko primerno količino gnojil in si tako še olajšate delo.

 

Zalivalni sistemi za kapljično namakanje v rastlinjakih

Kot že ime samo jasno pove, kapljično zalivanje vrta rastlinam vodo dovaja po kapljicah. To omogoča veliko natančnost pri doziranju vode, ker je šoba nameščena ob vsaki posamezni rastlini, pa tudi prihranek, saj voda po nepotrebnem ne izhlapeva in odteka. Ker ne močimo zelenih delov rastline, preprečimo številne bolezni. Sistemi namakanja v rastlinjakih so zasnovani tako, da lahko natančno nastavite količino vode in čas namakanja, šobe pa razporedite, kot vam ustreza. Ker oprema deluje pri nižjih tlakih, zalivalni sistem omogoča tudi prihranek energije. V vseh pogledih kapljično namakanje nudi zelo intenzivno pridelavo rastlin, hkrati pa zelo zmanjša vplive na okolje.

 

namakanje v rastlinjakih s PVC cevmi

 

Pokličite nas in svetovali vam o zalivalnih sistemih in specifikah zalivanja vrta.