Podjetje s tradicijo
Prisegamo na visoko kakovost

Izdelava rastlinjaka se začne s trdno konstrukcijo

Izdelava rastlinjaka se morda sliši preprosto, a jo raje zaupajte strokovnjakom. Pomembno je, da je konstrukcija dovolj trdna, da bo kljubovala močnemu vetru in toči, pozimi pa ne bo podlegla pod snežnimi padavinami. Izdelava rastlinjaka naj bo izvedena tako, da bo rastlinjak primeren za dolgoročno uporabo, ne pa zgolj eno sezono, predno bo že potrebno prvo popravilo.

 

Naložba v rastlinjak – cena je zanemarljiva glede na bogat pridelek in dolgoročno uporabo

V podjetju RAR Novi uporabljamo najkvalitetnejše materiale z garancijo, kar pomeni, da boste lahko dolgo in nemoteno uporabljali svoj rastlinjak. Cena dobrega rastlinjaka marsikoga odvrne, mi pa vam zagotavljamo, da boste za svoj denar dobili najboljše, saj boste imeli strokovno in kakovostno postavljen rastlinjak. Cena naših rastlinjakov se zdi višja od tistih izdelanih v lastni režiji, a zagotavljamo vam, da boste prihranili ogromno denarja, če boste izbrali profesionalno izdelavo rastlinjaka, ki ga ne bo potrebno stalno vzdrževati.

 

Pogoj za uspešno vzgajanje rastlin je trdnost rastlinjaka

Razvoj novih materialov in tehnologij omogočata tudi vse večjo in vse kvalitetnejšo ponudbo rastlinjakov najrazličnejših dimenzij. Nosilne konstrukcije rastlinjaka so lahko izdelane iz različnih materialov. Najobstojnejše so vroče pocinkane cevi in profili. Ker v podjetju RAR Novi izdelujemo tudi profesionalne rastlinjake, ki so primerni za tržno gojenje zelenjave ali cvetja, je tudi izdelava rastlinjaka, ki je namenjen zgolj domači in prostočasni ljubiteljski uporabi, enako profesionalna in kvalitetna. Pocinkane konstrukcije so odporne proti rji in jih ni potrebno vzdrževati, poleg tega so obstojne več desetletij. Izdelava rastlinjaka pa se pri konstrukciji šele začne. Zelo pomembno je tudi dobro zračenje, velikost oz. višina, kritina ter montaža.

 

Rastlinjak iz polikarbonata ima številne prednosti

Izdelava rastlinjaka iz polikarbonataZa kritino vrtnih rastlinjakov se najpogosteje uporabljajo polikarbonatne plošče. Čeprav so nekoliko dražje, so trdnejše od folije in imajo daljšo življenjsko dobo. Rastlinjak iz polikarbonata je izdelan iz polikarbonatnih plošč, ki so odporne proti vsem vremenskim pojavom, rastlinjak uspešno ščitijo tudi pred točo. Nudijo odlično izolacijo in UV zaščito, med prosojnimi kritnami pa veljajo za najodpornejše in primernejše od stekla. Ogrodje rastlinjaka iz polikarbonata je pokrito s polikarbonatno kritino, ki ima številne že naštete prednosti pred folijo. Pvc folija za rastlinjak je primernejša, če se odločimo za izdelavo rastlinjaka v lastni režiji oziroma prestavljamo ali razstavljamo rastlinjak. Cena je odvisna od dimenzij in uporabljenih materialov pri izdelavi rastlinjaka. Rastlinjak iz polikarbonata je nekoliko dražji, pa tudi tu so cene odvisne od debeline in strukture takšne kritine. Dejstvo je, da če želimo imeti domačo zelenjavo, je skorajda ni več smiselno gojiti brez zaščite, kot je na primer rastlinjak za paradižnik, zato se obrnite na nas in si oglejte ponudbo rastlinjakov vseh vrst ter dodatne opreme.