Zimski vrt in zimski rastlinjak za pridelavo zelenjave

UV folija EVA za brezskrbno pridelavo zelenjave

Zimski vrtovi  kot dodatni bivalni prostor v steklu

Zimski vrtovi se lahko uporabljajo v različne namene, kot na primer za pridelavo zelenjave. Zimski vrt je lahko prijeten kotiček za druženje v gostinskih lokalih ali pa doma, kjer dajo zimski vrtovi vašemu bivanju dodatno kvaliteto, saj lahko užijete sonce tudi v hladnih zimskih dneh. Vaš zimski vrt je lahko steklen, kar daje hiši odličen izgled. Da pa bo zimski vrt omogočal še bolj prijetno druženje pa ga lahko tudi ogrevate, pri čemer lahko izbirate med ogrevanjem na olje ali pa na plin. Zimski vrtovi so lahko namenjeni tudi gojenju rastlin in okrasnih rož, ki potrebujejo veliko svetlobe, zato so naši zimski vrtovi lahko vaši pomanjšani zimski rastlinjaki.

Zimski vrtovi kot zimski rastlinjaki za gojenje rož, rastlin in pridelavo zelenjave

Zimski vrtovi pa lahko služijo tudi za vzgojo rastlin, imenujemo jih lahko tudi zimski rastlinjaki. Zimski vrtovi oz. zimski rastlinjaki so odlična ideja, če želite imeti nekaj domače zelenjave. Bio zelenjava ima veliko več hranilnih snovi kot škropljena zelenjava, zato so zimski vrtovi oz. zimski rastlinjaki za pridelavo le te odlična rešitev. Seveda pa je za večje količina primeren vrtni rastlinjak pokrit z EVA folijo za rastlinjak. Če ne želite skozi vso zimo kupovati zelenjave v trgovini, kupite vrtni rastlinjak in pridelajte svojo zelenjavo, ki je lahko stoodstotno bio zelenjava. Pridelava zelenjave pa seveda ni ednina namembnost zimskih vrtov.

Zimski rastlinjaki – UV folija za rastlinjak in oprema

UV folije EVAZimski rastlinjaki oz. zimski vrtovi so lahko pokriti s posebno UV folijo – folija za rastlinjak – ali pa so stekleni – takšnim pravimo steklenjakiZimski vrtovi, ki so namenjeni za druženje so večinoma stekleni, medtem ko so zimski rastlinjaki pokriti z UV folijo za rastlinjak. Folija za rastlinjak je lahko tudi pvc folija za rastlinjak, ali pa posebna EVA UV folija za rastlinjak. EVA UV folija za rastlinjak je UV stabilizirana, večplastna in z notranje strani protirosna folija. EVA UV folija za rastlinjak ima življensko dobo 6 - 8 let. Zimski rastlinjaki, ki so namenjeni za sejanje in pridelavo zelenjave, morajo biti primerno ogrevani in imeti primerno svetlobo. Ogrevanje je možno na različne načine, za  primerno svetlobo pa poskrbi EVA UV folija za rastlinjak. Zimski vrtovi in zimski rastlinjaki lahko vsebujejo tudi namakalni sistem, kontrolni sistem, alarmni sistem in podobno.