Vrtni rastlinjaki | Profesionalni rastlinjaki s folijo za pridelavo zelenjave

pridelava zelenjave na vrtu

Vrtni rastlinjaki za pridelavo zelenjave in okrasnega južnega rastlinja

Vrtni rastlinjaki so namenjeni predvsem za pridelavo zelenjave za lastno uporabo. Seveda pa je pridelava zelenjave le ena izmed aktivnosti, ki jo omogočajo. Serijski vrtni rastlinjaki so širine 4 m in 5 m. Vsi, daljši od 6 m, imajo bočna okna z navijanjem po celi dolžini in z obeh strani. Krajši izdelani rastlinjaki do 6 m so brez bočnih oken, imajo pa zato drsna vrata na obeh straneh, kar omogoča prezračevanje. Konstrukcija je izdelana iz vroče cinkane cevi Φ 40 x 1,2 mm. Kriti so s profesionalno EVA folijo z UV zunanjo zaščito in notranjo protirosno zaščito. Vrtni rastlinjaki so visoki 2,4 in 2,5 m – omogočajo rast tudi visokoraslim južnim rastlinam. Kadar nimate prostora za postavitev serijskega rastlinjaka z vsemi cevmi, vam izdelamo rastlinjak po naročilu, ki je lahko ožji od 4 m, vendar ne ožji od 2,5m in poljubne dolžine. Imenujemo jih mali rastlinjaki. Naši zimski vrtovi in vrtni rastlinjaki za paradižnik se lahko vgradijo tudi z namakalnimi sistemi in še z nekatero drugo opremo. Vrtni rastlinjak ali steklenjak si po naših skicah zmontirate sami ali pa vam montažo opravimo mi. Dobra alternativa za ogrevane rastlinjake so tudi steklenjaki, izdelani pa so lahko tudi zimski vrtovi. Rastlinjak lahko uporabite tudi kot streho za bazen ali pa garažo za avtomobil in kamp prikolico. Če pa vas zanima zaščita proti toči za vaše nasade ali le za zaščito avtomobila, pa lahko uporabite naše protitočne mreže.

Profesionalni rastlinjaki

Profesionalni rastlinjaki so proizvedeni iz vročih pocinkanih cevi in profilov, ki omogočajo dolgo življenjsko dobo. Izdelani so, tako kot vrtni rastlinjaki, po lastnih načrtih v dveh serijskih izvedbah, in sicer F-V širine 6, 8 in 9 m in F-M širine 10 in 12 m z dodatnimi ojačitvami. S folijo za rastlinjake ustvarimo prijazno in kontrolirano klimo, zato so primerni za vzgojo sadik cvetja, vrtnin, plodovnic, oljk itn. Profesionalni rastlinjaki nam zagotavljajo primerno zaščito pred temperaturnimi razlikami, dežjem in vetrom, zato so primerni za tržno proizvodnjo vrtnin in plodovnic. Namenjeni so predvsem za tržno proizvodnjo, zato imajo bočno, strešno in čelno zračenje, da lahko ustvarimo čim bolj idealne pogoje za rast. Opremimo jih lahko z vso potrebno avtomatiko, ki nam olajša delo in prihrani čas: namakalni sistemi, sistemi ogrevanja. Pri proizvodnji vrtnin in zelenjave uporabljamo predvsem kapljično namakanje. Pri vzgoji in proizvodnji cvetja uporabljamo namakanje s pršenjem, kapljično namakanje in potopne mize. Pri vzgoji sadik pa uporabljamo v glavnem namakanje s pršenjem ali zalivalne rampe. Pri zunanjih kmetijskih površinah se uporablja predvsem kapljično namakanje ali pršenje. Profesionalne cevi za rastlinjak so lahko izdelane tudi po vaših željah in potrebah glede na posebne zahteve proizvodnje. Rastlinjak z dvojno folijo, med katero vpihujemo zrak (odličen izolator), in z gretjem vam omogočimo konstantno proizvodnjo skozi vse leto. Rastlinjaki so primerni tudi kot skladiščni prostor, kot mrežniki ali senčniki. Na voljo so vam tudi steklenjaki in zimski vrtovi.

Steklenjaki

Steklenjaki so zelo primerni za vse, ki imajo vrtnarjenje le za hobi. Njegovo ogrodje je iz aluminija, ki ga pokrijemo s šipo, polikarbonatom ali kombinacijo obeh. Steklenjaki dovoljujejo v osnovni izvedbi kritino do 8 mm, v izvedbi TROPIK pa do 15 mm. Steklenjaki so primerni za gojenje rastlin pri visokih temperaturah, kot na primer za orhideje, kaktuse ali vzgojo plazilcev. Na voljo so v različnih velikostih s širino 2,36 in 3,09 m. Za postavitev ne potrebujete posebnih temeljev, postavite ga lahko na vrt ali na teraso. Na voljo so vam tudi naši zimski vrtovi in rastlinjaki.

Zimski vrtovi

Zimski vrtovi dajo bivanju novo dimenzijo. Pridelava zelenjave na vrtu je tako mogoča skozi vso leto. Ko so zimski vrtovi načrtovani, se moramo vprašati tudi, koliko smo pripravljeni investirati vanj in za kakšne namene ga želimo uporabljati. Zimski vrtovi so lahko, tako kot naši rastlinjaki in steklenjaki, uporabljeni v različne namene. V osnovi gre za zelo svetel prostor, ki ga lahko uporabljamo kot dnevni prostor za druženje, za igro in tudi za vzgojo rastlin. Naši zimski vrtovi so iz aluminijastih profilov, ki nimajo toplotnega mostu in so suho montažni, tako da lahko montažo opravite sami s pomočjo montažnega kataloga. Zimski vrtovi ali zaprte terase, kot jim tudi rečemo, so v dveh standardnih širinah: 2,33 m in 3,08 m. Dolžina pa je od 3,09 m do 9,04 m. Zimski vrtovi do dosegljivi v dveh zanimivih cenovnih izvedbah: kot Evro – Veranda z enojno šipo na bokih in 8 mm polikarbonatom na strehi ali kot Tropic – Veranda z termopan šipo na bokih in 16 mm polikarbonatom na strehi. Ko si uredite še notranje senčenje, je užitek popoln.

 

pridelava zelenjave iz vrtnega rastlinjaka